Apel pentru participarea la a XVI a ediție a Reuniunii Europene de Solidaritate cu Cuba

Havana, 15 martie 2012.

”Anul 54 al Revoluției”

Stimați prieteni și prietene,

Între 9 și 12 noiembrie va avea loc a XVI-a Reuniune Europeană de Solidaritate cu Cuba, sub auspiciile Rețelei de Solidaritate cu Cuba, Netzwerk, Germania, în coordonare cu Institutul Cubanez de Prietenie cu Popoarele.

Această a XVI-a ediție va fi găzduită de orașul Berlin, și are o semnificație specială pentru poporul nostru pentru că stă sub semnul manifestărilor  ocazionate de a 51 aniversare a Victoriei asupra invaziei ianchee de la Playa Giron și 120 de ani de la fondarea ziarului ”Patria” de către Jose Marti, cu scopul de a obține Independența Cubei și Puerto Rico și de a salva Umanitatea de imperiul nordamerican în devenire.

În momentele în care criza globală a capitalismului afectează viața popoarelor lumii și în special țările cele mai sărace, iar  daunelle provocate naturii amenință să pună capăt existenței speciei umane, marile puteri în cap cu S.U.A. și aliații din NATO, promovează războiul și genocidul pentru a impune neoliberalismul și a termina cu Statele așa numite ”teroriste” pentru că arborează drapelul suveranității și autodeterminării.

În acest context, Cuba, din nou pe lista țărilor condamnate să dispară, pentru că apără principiile universale de egalitate și justiție care pot fi atinse numai prin edificarea Socialismului.

Imperialiștilor nu le este de-ajuns cu blocada genocidă impusă de peste 50 de ani Revoluției, adăugându-se zidul de tăcere ridicat de marea presă transformată în mașină de campanii de dezinformare cu scopul de a condamna Cuba ca țară care  violează Carta Națiunilor Unite în materie de democrație și drepturi ale omului. Actuala campanie electorală din Statele Unite este o dovadă, scoțând în evidență poftele noilor candidați electorali de a termina definitiv cu Revoluția.

În aceste circumstanțe, a XVI-a ediție a Reuniunii Europene de Solidaritate cu Cuba îmbracă un caracter special prin care mișcarea de solidaritate cu Cuba va uni glasurile pentru a demonstra că Cuba nu este singură și că numai unitatea de acțiune a popoarelor noastre va putea conduce la victoria în lupta pentru construirea unei lumi mai bune.

Să salvăm lumea!, să facem să se audă deviza Reuniunii: ”Solidaritatea este căldura sufletească a popoarelor”.

Contăm pe prezența voastră!

Hasta la victoria siempre!

Kenia Serrano   Președinte ICAP

adaugă un comentariu

*