CHE GUEVARA sărbătorit la București

cheSâmbăta, 14 iunie, a fost sărbătorit simbolul revoluționarului eterne, CHE GUEVARA – Ernesto Guevara de la Serna , cu prilejul împlinirii a 86 de ani de la naștere.
Manifestarea a avut loc la sediul Fundației ”Avangarda” din Str.Episcop Radu,nr. 32 sector 2, București, în organizarea Asociației de Prietenie Româno-Cubaneze”CHE GUEVARA”, Președinte fondator Petre Ignatencu și Președinte executiv, Emilia Goldhagen. La manifestare au participat: Excelența Sa, Doamna Ambasador al Republicii Cuba, Nieves Iliana Hernandez Portales, însoțită de membri ai ambasadei, membri ai asociației organizatoare, reprezentanți ai asociațiilor si fundațiilor care fac parte din Uniunea Asociațiilor și Fundațiilor de Prietenie cu Republica Cuba: Fundația Avangarda-președinte Vasile Orleanu; Asociația ”Jose Marti”- președinte Ion Hotânceanu; Asociația ”Simon Bolivar”- prim vicepreședinte prof.univ. Gheorghiță Zbăganu.

che16iunie      Manifestarea a început cu intonarea imnului Asociației ,,Che Guevara”:  Hasta siempre comandante Che Guevara, urmată de prezentarea de către Emilia Golhagen a unui material biografic al celui sărbătorit și a filmului documentar ”Ernesto Che Guevara-Victorie Eternă”. În timpul prezentării biografiei lui Che Guevara au avut loc înreruperi în care actrița Doina Ghițescu a recitat poezia scrisă de acesta în 1956 ”Drumul” și pasaje relevante din Cuvântarea de la Sesiunea Adunării Generale a ONU din 1964 unde Che Guevara a participat ca reprezentant al Cubei revoluționare.

Ultimul cuvânt i-a aparținut profesorului Gheorghiță Zbăganu care prezentat auditoriului, cum și în ce măsură, personalitatea lui Che Guevara i-a marcat tinerețea la începutul anilor 70, așa cu a marcat-o milioanelor de tineri din întreaga lume, Che Guevara fiind considerat prototipul Revoluționarului etern, care si-a sacrificat, conștient viața pentru cauza celor săraci și umiliți de capitalism și imperialism.

Manifestarea s-a încheiat un cocktail oferit de organizatori.

adaugă un comentariu

*