CINISMUL GENOCID

Nici o persoană cu scaun la cap, în special cei care au avut acces la cunoștințele elementare care se dobândesc într-o școală primară, ar fi de acord ca specia noastră, în mod deosebit  cei care sunt copii, adolescenți sau tineri, să fie privați astăzi, mâine și pentru totdeauna de dreptul de a trăi. Niciodată oamenii, de-a lungul istoriei lor furtunoase, ca persoane dotate cu inteligență, n-au cunoscut experiență asemănătoare.

Mă simt dator să transmit acelora care se derajează să citească aceste reflecții, părerea că toți, fără excepție, suntem obligați să deșteptăm conștiința asupra riscurilor la care este expusă omenirea în mod inexorabil, spre o catastrofă definitivă și totală ca  urmare a deciziilor iresponsabile ale politicienilor cărora hazardul, mai degrabă decât talentul sau meritul, le-a pus în mâini destinul umanității.

Fie că sunt sau nu cetățeni ai țării lor, purtători ai unei credințe religioase sau sceptici în lgătură cu această temă, nici un om cu judecata sănătoasă n-ar fi de acord ca  fiii lui, sau rudelecele mai îndepărtate, să piară în mod abrupt sau să fie victime ale unor suferințe atroce și chinuitoare.

După crimele odioase pe care cu o frecență crescândă le comite Organizația Tratatului Nord Atlantic, sub egida Statelor Unite și a țărilor bogate din Europa, atenția lumii s-a concentrat pe reuniunea G-20, unde trebuia să se analizeze criza economică profundă care afectează astăzi toate țările. Opinia internațională și în particular Europa, așteaptă răspuns la profunda criză economică care cu implicațiile ei sociale adânci, și chiar climatice, amenință toți locuitorii planetei. La această reuniune se decidea dacă euro se putea menține ca monedă comună a unei mari părți a Europei, sau chiar dacă unele țări ar mai putea rămâne în cadrul comunității.

Nu s-a dat răspuns și nici vreo soluție la problemele cele mai serioase ale economiei mondiale, în pofida eforturilor Chinei, rusiei, Indoneziei, Africii de Sud, Braziliei, Argentinei și a altor economii emergente, doritoare să coopereze cu restul lumii în căutarea soluțiilor la gravele probleme economice care le afectează.

Insolit este  că abia  ce NATO a dat ca terminată operațiunea din Libia – după atacul aerian care l-a rănit pe  șeful constituțional al acestei țări, a distrus  vehicolul care îl transporta și l-a lăsat la voia mercenarilor imperiului care l-au asasinat și l-au expus ca pe un trofeu de război, ofensând obiceiurile și tradițiile musulmane – OIEA, organ al Națiunilor Unite, o instituție care ar trebui să fie în slujba păcii mondiale, a  lansat un raport politic, tarifat și sectar, care împinge lumea  în pragul războiului cu folosirea armelor nucleare pe care imperiul iancheu, în alianță cu Marea Britanie și Israel, îl pregătesc minuțios contra Iranului.

După ”Veni, vidi, vici” al famimosului împărat roman de acum peste două mii de ani,  a devenit”am venit, am văzut și a murit” transmis opiniei publice de un improtant canal de televiziune de îndată ce a aflat de moartea lui Gaddafi, cuvintele sunt de prisos ca să mai calificăm politica Statelor Unite.

Ceea ce interesează acum este necesitatea de a crea la popoare o conștiință clară a abisului spre care este condusă omenirea. De două ori Revoluția noastră a cunoscut riscuri dramatice: în octombrie 1962, cel mai critic dintre toate  când omenirea a fost  pe marginea holocaustului nuclear, și la mijlocul lui 1987, când forțele noastre s-au confruntat cu trupele rasiste sudafricane, dotate cu arme nucleare pe care israelienii i-au ajutat să le dezvolte.

Pagina: 1 2 3

adaugă un comentariu

*