Declaraţie

DECLARAȚIA DIRECTORULUI PENTRU RELATIA AMERICA DE NORD DIN MINISTERUL DE EXTERNE AL REPUBLICII CUBA, JOSEFINA VIDAL FERREIRO

20 ianuarie 2012

Un fapt lamentabil, dar neobișnuit în Cuba, a fost din nou falsificat și manipulat din interese politice meschine, pentru a justifica politica de blocadă contra țării noastre. Declarațiile Departamentului de Stat și ale Casei Albe  constituie o  dovadă în plus a politicii de agresiune permanentă și amestec în treburile interne ale Cubei și impresionează prin ipocrizie și standard dublu. În realitate, se adaugă mai bine recordului de încălcări ale drepturilor omului de către Statele Unite pe teritoriul propriu și în lume, decât Cubei, țară unde ființa umană are cea mai înaltă valoare.

N-au fost declarații din partea Președintelui și nici din partea Departamentului de Stat când a murit în închisoare, la Chicago, ca urmare a unei greve a foamei, deținuta Lyvita Gomes, la 3 ianuarie.

Nu în Cuba 90 de prizonieri au fost executați din ianuarie 2010 până astăzi, în timp ce alți 3 222  condamnați își așteaptă execuția pe coridorul morții. Trebuie amintit că Statele Unite au celebrat deja prima execuție din 2012, iar guvernul reprimă fără să stea pe gânduri pe toți cei care îndrăznesc să denunțe injustiția sistemului.

Guvernul Statelor Unite este acela care practică tortura și execuțiile extrajudiciare în țările pe care le ocupă și folosește brutalitatea polițienească contra propriei populații.

De un cinism colosal, guvernul american îndrăznește să condamne Cuba, în schimb închide ochii și nu ridică vocea la încălcările flagrante ale drepturilor omului  pe care le provoacă injustiția, agresiunea și mizeria celor pe care politica lui îi condamnă cu milioanele pe planetă, inclusiv pe teritoriul propriu.

Cuba a continua să fie țara în care, în pofida războiului economic  al Statelor Unite, cei mai puțini copii mor la naștere,unde se muncește zi de zi pentru a ridica  nivelul de dreptate socială, de neatins încă pentru majoritatea locuitorilor lumii, inclusiv din Statele Unite, unde inegalitatea este în creștere.

adaugă un comentariu

*