JOSE MARTI sărbătorit la 160 de ani de la naștere

IMG_7326

Luni 28 ianuarie, într-o atmosferă de autentică iarnă, a fost   omagiat JOSE MARTI (José Julián Martí Pérez), erou national cubanez, personalitate importantă a literaturii latino-americane;  om politic, poet, eseist, jurnalist- cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la naștere.

Manifestarea a avut loc la Scoala generala nr. 56 ”Jose Marti” din București și a cuprins în program depunerea unei coroane de flori de către Ambasada Republicii Cuba în România și buchete de flori din partea asociațiilor de prietenie cu poporul Cubei socialiste și partide.

Au luat parte, pe lângă reprezentanții ambasadei Cubei in frunte cu Excelența sa Ambasador Marta Caridad Fajardo Palet, reprezentanți ai unor ambasade prietene din America Latină precum  Venezuela, Mexic, Argentina,  dar și reprezentanți ai Asociațiilor: ”Jose Marti” din Târgoviște-Președinte Ion Hotînceanu; ” Che Guevara” –președinte Petre Ignatencu; Fundația ”Avangarda”-Președinte Vasile Orleanu  și partidele: PAS- reprezentat de  președintele  Constantin Rotaru și PSR reprezentat de vicepreședintele  Petre Dima.

După ceremonia de depunere de coroane de flori elevii școlii care-i  poartă numele marelui erou cubanez au prezentat un frumos program artistic prin recitarea unor poezii scrise de cel sărbătorit.

adaugă un comentariu

*