Senatorul Belgian, Danny Pieters, califica ca inacceptabila situatia celor cinci

fiveheroes

De Sergio Alejandro Gomez

Ziarul GRANMA

Cazul Celor Cinci constituie o problemă de drepturi ale omului care ne interesează pe toți și situația lor în Statele Unite este inacceptabilă, a afirmat marți prim vicepreședintele Senatului belgian, Danny Pieters, la o întâlnire cu  familiile luptătorilor antiteroriști.

Parlamentul european  a luat cunoștință de situația actuală a lui Ramon, Fernando, Antonio, Rene și Gerardo, și de multele vicisitudini care le provoacă suferințe din cauza cruzimii autorităților americane.

Mama lui Fernando, Magali Llort, a mărturisit că  de duminica trecută nu se mai comunică cu fiul său și nici nu primește vreo știre despre el, ceea ce îngrijorează foarte mult familia.

De asemenea, a criticat situația irațională în care se găsește Rene de la terminarea  pedepsei, obligat fiind să rămână la bunul plac al acelorași teroriști contra cărora a luptat.

Elizabeth Palmeiro, soția lui Ramon, a adăugat că atitudinea contradictorie a Procuraturii față de Rene este ultima dovadă a cruzimii și caracterului politic care au caracterizat acest îndelungat proces judiciar.

La rândul său, Aurora Freijanes a mulțumit lui Pieters pentru rezoluțiile pe care le-a votat Senatul belgian în sensul eliberării soțului ei, Fernando, și a celor patru confrați.

După întâlnire, senatorul belgian s-a pronunțat pentru prezentarea în Consiliul Europei a cazului Celor Cinci și obținerea  unui consens a celor peste 40 de țări care-l compun pentru a face presiuni  asupra autorităților americane.

adaugă un comentariu

*