Și la PUERTA DEL SOL, din MADRID, se cere LIBERTATE PENTRU CEI CINCI

cinco-heroes-cubanos-1

Publicația ”GRANMA”
13 IANUARIE 2014

Madrid. – Piața Puerta del Sol, emblemă a Madridului, capitala Spaniei, a găzduit duminică  o manifestație care cere eliberarea antiteroriștilor cubanezi deținuți în Statele Unite ca urmare a unui proces  manipulat.

Comitetul pentru eliberarea celor Cinci de la Madrid a cerut  la manfiestație întoarcerea în patria lor a lui Gerardo Hernțandez, Feernando Gonzalez, Ramon Labanino și Antonio Guerrero, informează PL.

Îmbrăcați cu uniforme de culoare portocalie, similare cu cele ale deținuților americani, și cu fotografiile celor Cinci imprimate pe pancarte, activiștii spanioli au făcut cunoscute detalii ale cazului asistenței și trecătorilor.

Jose Luis Garcia de Mingo, unul dintre organizatori, a afirmat că campania inițiată acum zece ani cu formarea comitetului, nu va înceta până când cei cinci nu vor fi în Cuba.

În declarații pentru presă, Garcia de Mingo a afirmat că antiteroriștii cubanezi sunt nevinovați, pentru că se aflau pe teritoriul SUA  pentru a culege date printre grupurile extremiste pentru a zădărnici actele teroriste contra țării lor.

O persoană care luptă ca să evite actele teroriste  în țara sa este o persoană cumsecade și revoluționară. Nu au comis nici un delict, și-au apărat  poporul și au evitat   victime ale acțiunilor armate, a spus el.

Comitetul este format din partide politice, grupuri de solidaritate cu Cuba și persoane individuale care împărtășesc convingerea nevinovăției celor cinci antiteroriști cubanezi.

adaugă un comentariu

*